
Det var inte namnet på denna bakelse som jag tänkte reflektera över i detta inlägg utan undret ”handbakat”. Jag sympatiserar självklart med handarbete och framför allt då på grunkor för utvärtes bruk och likaså efterprocessade maträtter – för inmundigande. Med detta menar jag att det är fullt acceptabelt och konsumera ett bröd exempelvis eller köttbullar – då dessa har processats efter handarbetet, här med hjälp av värme. Det jag opponerar mig mot är icke processade maträtter – där mattillredaren använt sin lekamen vid tillverkning och beredning. Självfallet är detta faktum fullt antagligt om ändamålet är till dig själv. Men jag skulle aldrig, inte ens i min vildaste fantasi, äta chokladbollar eller motsvarande som någon annan tillverkat med sina egna händer. Så tänk på det när ni bjuder på ickeprocessade handgjord förtäring – jag kommer att tacka nej och skylla på allergi; bara så ni vet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar